Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama u BiH

Obilježavanje Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini 2021 na Univerzitetu u Sarajevu se realizira kao nastavak aktivnosti iz projekta ERASMUS+ Capacity Building in Higher Education (CBHE) – „Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services “ (Umrežena biblioteka – službe podrške: Modernizacija biblioteka u zemljama Zapadnog Balkana kroz razvoj osoblja i reformu bibliotečkih usluga).

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je podsjetiti građanke i građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja. Biblioteke (nacionalna, visokoškolske, školske, javne i specijalne) – partneri iz Bosne i Hercegovine će 29. oktobra 2021. godine učestvovatiu promociji svojih usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje (promocije, večeri poezije, okrugle stolove, izložbe i sl.). Projektom je planirana snažna promocija biblioteka, njihovih bibliotečkih usluga i uopće, informacijskih i bibliotečkih nauka, te smatramo da je vaše učešće od izuzetne važnosti za realizaciju ovih aktivnosti.

Pomenute aktivnosti će se paralelno odvijati i u Mostaru, te Bihaću, gdje su partneri u realizaciji LNSS projekta, Kantonalna i univerzitetska biblioteka Bihać, te Sveučilište u Mostaru.

Ukoliko želite postati biblioteka-partner u obilježavanju Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini 2021. možete se registrirati na linku https://forms.gle/KmcoqJjyYmzwAwCz7

Za više informacija: nadina.grebovic-lendo@ff.unsa.ba i na https://www.facebook.com/lnadbh2021/
Krajnji rok za registraciju je 15. 10. 2021. godine.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScCeBLranNAwjAItnMhxhI_Vq4c2vm5M4oO256wVnYoOGjXmg/viewform

Objavi ovu vijest na svom profilu