Vernon Trodon / Despentes, Virginie

Vernon Trodon / Despentes, Virginie

Vrsta građe – roman ; odrasli, opća (lijepa književnost)
Izdavanje i proizvodnja – Sarajevo : Buybook, 2019
Jezik – bosanski
ISBN – 978-9958-30-465-1
COBISS.BH-ID – 28175366

“Vernon Trodon” u fondovima Biblioteke Sarajeva!!

Sadržaj:

“Vernon Trodon vlasnik je Revolvera, poznate muzičke prodavnice u Parizu 80-ih godina prošlog stoljeća. Usljed ekonomskih promjena i pojave moderne tehnologije, 2000. godine primoran ju je zatvoriti. Neko vrijeme živi od socijalne pomoći, surfajući internetom i slušajući muziku, rijetko napuštajući stan.

Alex Bleach, jedan od preostalih Vernonovih prijatelja, poznati pjevač, pomaže mu s plaćanjem stanarine i računa, sve dok iznenada ne umre od predoziranja, a Vernon završi na ulici s jednom torbom u kojoj je čitav njegov život.

Ipak, Vernon ima još jednog keca u rukavu. Posljednji put kad su se vidjeli, Alex Bleach je snimio autointervju na tri videotrake, i povjerio ih Trodonu. Kada se preko društvenih mreža pročuje da je u posjedu posljednjeg snimka Alexa Bleacha, za Vernonovim petama je pola Pariza – od muzičkih producenata preko internet trolova do porno zvijezda.” (buybook.ba)

„Energična i zabavna igrarija… Prepuna seksa, nasilja i devijantnog ponašanja… i obilja oštro skiciranih likova… Često nas iznenađuje psihološkom pronicljivošću.“ Sunday Times

„Seks, droga i pank rok iz devedesetih: Vernon Trodon je Ljudska komedija našeg doba, stvorena zahvaljujući beskompromisnom talentu Virginie Despentes.“ Culturebox

Objavi ovu vijest na svom profilu