Zbog velikog interesovanja Ilidžanaca, osigurano još 350 besplatnih članarina u biblioteci

Piše: B.T. | 14.07.2021
Foto: D.S./Klix.ba

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i v.d. direktora Biblioteke Sarajeva Narcis Saračević potpisali su produženje saradnje na osnovu koje je osigurano dodatnih 350 besplatnih članarina.

Nakon što je Općina Ilidža u junu potpisala ugovor sa JU Biblioteka Sarajevo za 200 besplatnih članarina za građane i građanke, u veoma kratkom roku građani su iskoristili mogućnost upisa za predviđeni broj besplatnih članarina. S obzirom na odziv građana, osigurano je dodatnih 350 besplatnih članarina.

“Željeli smo animirati građane i građanke da u što većem broju posjećuju biblioteku koja se nalazi u Multimedijalnom centru Ilidža i prvobitno smo obezbijedili 200 besplatnih članarina te su građani imali mogućnost da do 31.12.2021.godine izvrše besplatan upis. Međutim, odziv građana je bio veći nego što je očekivano te je već u prvih 15 dana od početka realizacije ove aktivnosti izvršeno 200 besplatnih upisa za koja su bila i obezbijeđena finansijska sredstva. S obzirom da želimo unaprijediti kulturu čitanja i na molbu građana, izdvojili smo dodatna sredstva i obezbijedili 350 dodatnih besplatnih članarina”, izjavio je Muzur.

Sve troškove članarina snosit će Općina, a učlaniti se može u odjeljenje JU Biblioteka Sarajevo koje se nalazi na adresi Hrasnička cesta 8 , uz potrebnu dokumentaciju (predočenje lične karte za odrasle i CIPS prijave za maloljetne osobe).

Građani i građanke se mogu besplatno učlaniti do isteka 350 osiguranih besplatnih članarina, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Objavi ovu vijest na svom profilu