Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Adnan Muminović donirao značajna sredstva Biblioteci Sarajeva za nabavku knjiga

Adnan Muminović je danas, ponedjeljak, 28.11.2022. godine, posjetio JU Biblioteka Sarajeva a povod je bila donacija u iznosu od 16.244 KM kojom je Biblioteka postala bogatija za tačno 811 novih knjiga/naslova koje će u narednim danima biti dostupne u svim pozajmnim odjeljenjima na prostoru Kantona Sarajevo.

Inače, Adnan Muminović pokrenuo je i vodio proteklih mjeseci kampanju “Knjige iz pepela” putem koje je prikupio značajna finansijska sredstva za obogaćenje knjižnog fonda Biblioteke kroz svoju novu knjigu “Kratke priče znatiželjnog uma”.

Imao sam želju da sve nabavljene knjige skupimo na jednom mjestu i uslikamo. Međutim, knjige su pristizale u rasponu od dva mjeseca, pa smo odlučili da je bolje da se odmah raspodijele i čitaju, nego da poziraju.

Ovo je naravno kap u moru izgubljenih knjiga ovoga grada, ali hej, nisu ni sve kapi iste. Postoji, na primjer, ona koja prelije čašu i koja je među najvažnijim u životu. Potom postoji i suza, a ona je, napisao je jednom Đole, najmoćnija vodena sila na svijetu.

Kako god, ja ni zbog jedne nisam bio ovako sretan i ponosan i tretiram je kao početak nečega, a ne kao kraj.

Dakle, hvala svim ljudima koji su u dva mjeseca izdvojili vrijeme i novac da podrže ovu kampanju. Nastojao sam, kako sam mogao, da se većini vas lično zahvalim.

Hvala Institutu za razvoj mladih KULT koji nije samo vodio proces nabavke svih knjiga, nego je u jednom trenutku odlučio i da novčano podrži kampanju. Hvala BHeart-u bez kojih Indiegogo kampanja ne bi bila moguća. Hvala kompanijama Infobip, Mistral, Klika, Walter Code, Atlantbh i Forsta, te divinim ljudima iz Nisam Ti Pametan Quiz. Hvala Javnoj ustanovi Biblioteka Sarajevo na saradnji, a posebno hvala Nikolini, Neveni, Rikardu, Jasminu i Selmi.

Zahvalnicu i člansku kartu Biblioteke gosp. Adnanu Muminoviću uručila je direktorica Merima Lendo.

Ovom prilikom se još jednom iskreno zahvaljujemo na inicijativi i uspješno realiziranom projektu.