Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Direktor NUB BiH dr Ismet Ovčina s saradnicima u posjeti Biblioteci Sarajeva

Direktor Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine Ismet Ovčina, zajedno sa saradnicama Adelaidom Grabovica i Amrom Kozadrom, posjetili su danas JU Biblioteka Sarajeva. Pored redovnih radnih posjeta bibliotekama koju NUBBiH ima kao krovna, matična institucija, dodatni povod je bio i 6. april, Dan grada Sarajeva.

 

Osim o aktuelnim temama o bibliotekarstvu u Kantonu Sarajevo, razgovaralo se i o drugim bitnim elementima saradnje između ove dvije ustanove/institucije kao i o zajedničkim projektima u cilju razvoja bibliotečke djelatnosti i unapređenja informacijske pismenosti naših građana i korisnika bibliotečkih usluga. Poseban akcenat je bio na primjeni uvođenja novih tehnologija i usluga koje su omogućene primjenom Kooperacionog bibliotečko-informacionog sistema COBISS.BH.

 

Sastanku su ispred Biblioteke Sarajeva prisustvovali direktorica Merima Lendo, Amela Đelilović-Malešević i Narcis Saračević.

 


Ovom prilikom, Biblioteci Sarajeva su poklonjena najnovija izdanja Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH kao i godišnji bilten “Glasnik NUBBiH” za 2022. godinu.