Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Klub knjige “Bookworm”

Klub knjige “Bookworm” djeluje u Američkom kutku Sarajevo već par godina u kontinuitetu a sastanci kluba organizirani su redovno i tokom izolacije uzrokovane Covidom. Iako su sastanci putem Zooma bili uspješni drago nam je što smo se početkom ove godine vratili u prostorije Kutka u naše “žive razgovore”.

Klub knjige dio je našeg programa konverzacijskog engleskog, a koncipiran je tako da promovira savremene američke autore i omogući svojim članovima da kontinuirano imaju priliku čitati najaktuelnija djela američke književnosti. Sastanci Kluba održavaju se jednom mjesečno i sve diskusije vode se na engleskom jeziku. Učesnici Kluba na taj način razvijaju vještine kritičkog mišljenja, debatiranja i prezentiranja književnih djela te usavršavaju konverzacijski engleski.

Knjige koje su se čitale i o kojima se diskutovalo u 2021. godini su: American Spy, A Gentleman in Moscow, The Wife Upstairs, The Library Book, The Paris Library, Where the Crawdads Sing, Dutch House, Furia, Cloud Cuckoo Land, The Rose Code.

Ovu godinu započeli smo naslovima The Lincoln Highway (by Amor Towels) i The Sweetness of Water (by Nathan Harris) a za knjigu mjeseca marta članice kluba izglasale su naslov A Terrible Country (by Keith Gessen).

Ukoliko želite da se priključite našem Klubu knjige – pišite nam na acsarajevo@gmail.com ili nam se javite putem naših socijalnih mreža.

Voditeljica kluba je dr Američke književnosti i engleskog jezika Nadira Puškar Mustafić.