Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Općina Ilidža: Besplatan upis u JU Biblioteka Sarajeva

Direktorica JU Biblioteka Sarajeva Merima Lendo i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur potpisali su Ugovor o nastavku projekta besplatnog upisa za stanovnike ove općine.

Zahvaljujem se načelniku Općine Ilidža, gospodinu Nerminu Muzuru, na saradnji i podršci u realizaciji projekta besplatnog upisa u Biblioteku Sarajeva za stanovnike ove općine. Posebno želim naglasiti da svi članovi Biblioteke mogu koristiti usluge bilo kojeg od 16 pozajmnih odjeljenja u Kantonu Sarajevo, a građanima je dostupan raznovrstan i vrijedan knjižni fond. Ova podrška je primjer angažiranosti lokalne vlasti i nadamo se da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu – istakla je direktorica Merima Lendo.

Prošla godina bila je pokazatelj da kod građana postoji interes za biblioteku i da je u posljednje vrijeme evidentan porast broja članova u pozajmnom odjeljenju na Ilidži. Stoga je projekat besplatnog učlanjenja i promocije kulture čitanja nastavljen i u ovoj 2022. godini.

Na ovaj način želimo pokazati da nam je jako stalo do toga da se kultura čitanja na Ilidži, koja je u porastu, nastavi dodatno razvijati kod svih stanovnika naše lokalne zajednice. Istovremeno, želimo pružiti i šansu onima koji možda nisu bili u mogućnosti da se učlane, da sada ostvare to pravo – rekao je načelnik Nermin Muzur.