Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Općina Ilidža – obezbijeđeno dodatnih 350 besplatnih upisa u Biblioteku

Nakon što je Općina Ilidža u junu potpisala ugovor sa JU Biblioteka Sarajevo za 200 besplatnih upisa za građane i građanke, u veoma kratkom roku građani su iskoristili mogućnost upisa za predviđeni broj članova.

S obzirom na odziv građana, općinski načelnik Nermin Muzur i v.d. direktor JU Biblioteka Sarajeva Narcis Saračević potpisali su produženje saradnje i obezbijeđeno je dodatnih 350 besplatnih upisa.

Željeli smo animirati građane i građanke da u što većem broju posjećuju Biblioteku koja se nalazi u Multimedijalnom centru Ilidža i prvobitno smo obezbijedili 200 besplatnih članarina te su građani imali mogućnost da do 31.12.2021. godine izvrše besplatan upis. Međutim, odziv građana je bio veći nego što je očekivano te je već u prvih 15 dana od početka realizacije ove aktivnosti izvršeno 200 besplatnih upisa za koja su bila i obezbijeđena finansijska sredstva. S obzirom da želimo unaprijediti kulturu čitanja i na molbu građana, izdvojili smo dodatna sredstva i obezbijedili 350 dodatnih besplatnih članarina – izjavio je načelnik Muzur.

Sve troškove članarina snosit će Općina, a učlaniti se može u odjeljenje JU Biblioteka Sarajeva koje se nalazi na adresi Hrasnička cesta 8 (Multimedijalni centar Ilidža), uz potrebnu dokumentaciju (predočenje lične karte za odrasle i CIPS prijave za maloljetne osobe).

Građani i građanke se mogu besplatno učlaniti do isteka 350 obezbijeđenih članarina.