Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Otvaranje Kluba ljubitelja američke kulture u OŠ „Aneks“

Naše odjeljenje Američki kutak Sarajevo već dugi niz godina ima uspješnu saradnju sa mnogim osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo. Iz jedne takve saradnje rodila se ideja za osnivanje Kluba ljubitelja američke kulture u O.Š „Aneks“.

U utorak, 15. februara 2022. godine Klub je svečano i otvoren. Za ovu priliku učenici su pripremili i izveli prigodan program na engleskom i bosanskom jeziku, a prisutnima su se obratili uvaženi/e Cassandra Divjak, ataše za kulturu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, voditeljica Američkog kutka Sarajevo Amra Mutapčić-Čengić, u ime ministrice Naide Hote Muminović, Emil Hodžić, stručni saradnik za osnovno obrazovanje u Ministarstvu odgoja i obrazovanja KS i direktor škole Omer Begović.

Program otvaranja iskoristili su i da obilježe Black History Month, koji se tradicionalno obilježava tokom mjeseca februara i tokom kojeg se odaje priznanje Afroameričkoj kulturi i historiji.

Klub ljubitelja američke kulture predstavlja izraz poštovanja, zahvalnosti i prijateljstva prema Sjedinjenim Američkim Državama i pružit će učenicima ove škole priliku da istražuju i uče o američkoj historiji, kulturi, društvu i vrijednostima, te da usavršavaju engleski jezik.

Ovim putem izražavamo zahvalnost OŠ „Aneks“ njenim učenicima/cama, osoblju te Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini na podršci i unaprijed se radujemo našoj budućoj saradnji.