Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rukopisna građa u zavičajnim fondovima biblioteke od autografa do tiposkripta

Međunarodni stručni skup „Rukopisna građa u zavičajnim fondovima biblioteke od autografa do tiposkripta“ održan je u okviru obilježavanja Dana opštine Prijepolje, 7. jula 2022. godine.

Svaki rukopisni primjerak zavičajne građe vrijedan je dio zavičajne baštine i autentično svjedočanstvo svog autora ili djelatnosti neke zavičajne institucije, jedan je od zaključaka međunarodnog stručnog skupa „Rukopisna građa u zavičajnim fondovima biblioteke od autografa do tiposkripta“, koji je održan u Biblioteci „Vuk Karadžić“.

Osmu godinu za redom Biblioteka „Vuk Karadžić“ organizuje stručne skupove iz bibliotekarstva i zavičajnih fondova. Ovo godine tema je rukopisna građa kao jedan od posebnih materijala u bibliotekama. Skupu su prisustvovali bibliotekari iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Učesnici Okruglog stola su, ispred JU Biblioteka Sarajeva, bili Esma Bajraktarević-Rožman, voditelj službe za zavičajnu zbirku i biliografiju, i Hatidža Demirović, voditelj službe za razvoj, matične poslove i edukaciju.

Izvor: foruminfo.rs