Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U Biblioteci Sarajeva P.E.N. centar u BiH obilježava Međunarodni dan pisaca u zatvoru

P.E.N. Centar u BiH u ponedjeljak, 15. novembra 2021. godine obilježava Međunarodni dan pisaca u zatvoru. Tim povodom u Multimedijalnom centru “Mak” Biblioteke Sarajeva (ul. Alipašina 6a, Sarajevo), s početkom u 18 sati bit će upriličeno čitanje u znak solidarnosti s piscima/spisateljicama i novinarima/kama koji/e se širom svijeta suočavaju s progonom zbog svoga rada i djelovanja.

U ovom događaju učestvovat će sljedeći članovi i članice P.E.N. Centra u BiH: Ahmed Burić, Zlatko Dizdarević, Ferida Duraković, Lejla Kalamujić, Asmir Kujović, Senadin Musabegović, Šejla Šehabović, Goran Simić, Mile Stojić

Pozivamo vas da svojim prisustvom date doprinos obilježavanju Međunarodnog dana pisaca u zatvoru i iskažete vašu solidarnost sa autorima i autoricama širom svijeta koji se suočavaju s progonom. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, događaj će biti održan uz pridržavanje svih aktuelnih mjera Kriznih štabova. 2021. godina znači i punih četrdeset godina od početka obilježavanja Međunarodnog dana pisaca u zatvoru, pokrenutog od strane Odbora za pisce u zatvoru pri Međunarodnom PEN-u 1981. godine.