Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

American Spaces Western Balkans Workshop 2022.

U Zadru je od 25. do 27. oktobra održan trening za menadžere Američkih kutaka Zapadnog Balkana pod nazivom American Spaces Western Balkans Workshop 2022. Na treningu su učestvovali menadžeri iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Hrvatske, Albanije, Crne Gore, Kosova i Ukrajine a Bosnu i Hercegovinu su predstavljali menadžeri četiri Američka kutka (od ukupno 10, koliko ih se nalazi u našoj zemlji) i to Marina Đapić (Mostar), Mirela Midžić (Bihać), Miodrag Milošević (Banja Luka) te Amra Mutapčić-Čengić, koja je predstavljala Američki kutak Sarajevo.

 

Učesnici radionice imali su priliku da usavrše svoja znanja i vještine kroz seriju intenzivnih predavanja i interaktivnih vježbi strategijskog planiranja, digitalnog marketinga, brendiranja i izrade akcionih planova. Fokusirajući se na tri strateška prioriteta unutar Zapadnog Balkana – Poduzetništvo, Demokratija i Medijska pismenost – razmijenjene su najbolje prakse te se radilo na razvijanju akcionih planova za aktivnosti koje se bave ovim prioritetima a ujedno su idealne za povezivanje Kutaka na području cijelog regiona. Svaki trening je idealna prilika da se uspostave i osnaže veze članova velike mreže American Spaces.

 

 

Američki prostori su primarno javni, kulturni i informativni centri američke vlade u inostranstvu koji pružaju besplatan i otvoren pristup zajednicama širom svijeta, izgrađujući međusobno razumijevanje i partnerstvo. Američki State Department podržava oko 600 američkih prostora koji su povezani sa gotovo 170 američkih ambasada i konzulata u 140 zemalja. Kroz međuljudske veze i moderna okruženja opremljena naprednim tehnologijama ovi centri nude programe i događaje koji podstiču učenje, diskusiju i građanski angažman oko demokratskih principa. Posjetioci mogu istraživati ​​i dijeliti ideje, pristupiti informacijama, razviti praktične profesionalne vještine i učestvovati u programima koji njeguju ekonomsku snagu i usavršavaju kritičko razmišljanje. American Spaces nudi širok spektar resursa i programa

 

Učlanjenje u Američki kutak je besplatno za sve građane i građanke.