Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FAKE NO MORE – konferencija

Protekle sedmice je u Američkom kutku održana konferencija FAKE NO MORE koja je rezultat saradnje nekoliko regionalnih Američkih kutaka kao i njihovih partnerskih organizacija. Centralna tema konferencija bila je medijska i informacijska pismenost, kao jedna od najvažnijih osnova demokratskog društva 21. vijeka.

Na ovom događaju predstavili su se neki od relevantnijih stručnjaka iz Sarajeva, Podgorice, Skopja, Prizrena, Tirane i Novog Sada, kao organizatora i domaćina. Diskutovano je o trenutnom stanju u regionu, idejama za unapređenje i podsticaj građana i institucija za edukaciju u oblasti medijske pismenosti, a kako je konferencija održana u hibridnom formatu – i uživo i online – svi učesnici koji su bili prisutni u jednom od Kutaka ili online putem prenosa uživo mogli su da se uključe, komentarišu i postavljaju pitanja.

Konferencija se održala na engleskom jeziku, uživo iz prostorija Američkog kutka, a prenos bio omogućen na našoj Facebook stranici. Učesnici ove konferencije bili su Sarah Ziebell (Regional Public Engagement Specialist, U.S. Embassy), Milena Vučelić (MIL AC Podgorica), Selma Zulić (Media centar Sarajevo), Fisnik Minci (KOHA, Prizren), Petrit Sarachini (Media expert, Skopje), Jon Kola (Project Coordinator and Policy Officer at Beyond Barriers Association, Tirana), Stefan Janjić ( Urednik- Fake News tragač Novi Sad).

Konferenciji u Američkom kutku Sarajevo prisustvovali su učenici i učenice Treće gimnazije Sarajevo i profesorica engleskog jezika Sanju Salihović.

Više informacija o Američkom kutku Sarajevo možete naći na Facebook i Instagram stranici ili nam možete pisati na acsarajevo@gmail.com
Učlanjenje u Američki kutak Sarajevo kao i učešće u aktivnostima koje organizujemo je besplatno