Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JULY with Shan & Jessica

Tokom jula mjeseca Američki kutak osmislio je još jedan kvalitetan program za mlade tokom ljetnih praznika. Ovaj interaktivni program prvenstveno je bio namijenjen srednjoškolcima i srednjoškolkama a na druženjima su nam se pridružili i studenti i stariji osnovci. Susreti su uključivali socijalizaciju sa vršnjacima, usavršavanje vještina konverzacije na engleskom jeziku, vještina javnog govorništva, kritičkog mišljenja a sve to kroz igru, zabavu i smijeh. Tokom naših susreta vodili smo razgovore i o hrani i o politici, obrazovanju, društvenoj angažiranosti, načinima zabave, snovima, ambicijama i željama. Komparirali smo američku kulturu sa bosanskom i razmjenjivali iskustva a i recepte!

Ovo je bio odličan način da mladima omogućimo da se u isto vrijeme zabave i opuste i usput  usvajaju korisne vještine i znanja te na taj način kvalitetno iskoriste dragocjeno slobodno vrijeme ljetnog raspusta. Mnogi od njih na našim sastancima stekli su nova prijateljstva, obogatili se za nova poznanstva, proširili svoje vidike slušajući neke druge stavove i mišljenja a što je najvažnije imali su priliku da podijele svoje. Uživali smo igrajući s njima društvene igre- te već pomalo zaboravljene I zapostavljene načine kvalitetne zabave te pravili planove za buduća druženja.

Ovaj program organizovali smo uz podršku American Councils for International Education Bosnia and Herzegovina i njihovih volontera iz Sjedinjenih Američkih Država.